Zapraszamy Państwa do klimatycznej Restauracji w Hotelu Batorym.
Nasz utalentowany Szef kuchni, Krzysztof Kaim, zaprasza Państwa na autorskie menu, które zaspokoi najbardziej wymagające podniebienia.
Menu naszego Szefa:
PRZYSTAWKI
- Aromatyczny śledź a'la Batory
- Oscypek Szczawnicki z grilla na sosie żurawinowym
- Tradycyjny tatar
- Tatar z łososia
- Rydze smażone na maśle
SAŁATKI
- Sałatka Grecka
- Sałatka Cezar
- Sałatka z tuńczykiem
ZUPY
- Żurek staropolski z jajkiem i kiełbasą
- Rosół domowy
- Krem borowikowy z łazankami
- Kwaśnica z żeberkiem
- Krem pomidorowy z mozarellą
PIEROGI
- Pierogi z mięsem kraszone skwarkami
- Pierogi ruskie kraszone cebulką
- Pierogi z kapustą i grzybami kraszone cebulką
MAKARONY
- Tradycyjne spaghetti Carbonara z żółtkiem
- Verdi
- Farfale z kurczakiem w sosie bazyliowym
- Pene z łososiem i pieczarkami
SPECJAŁY KUCHNI DOMOWEJ
- Placki ziemniaczane z gulaszem
- Kotlet schabowy na kapuście zasmażanej i ziemniakami
- Żeberka po Lachowsku
- Kotlet bacy
- Kotlet po Parysku
- Golonko wieprzowe
KARTA PREMIUM
- Polędwica po angielsku na ziemniakach An-gratin i groszku cukrowym w sosie pieprzowym
- Polędwiczki wieprzowe grillowane podane z placuszkami ziemniaczanymi i warzywami włoskimi w sosie leśnym
- Roladki drobiowe-brokułowe serwowane na ziemniaczkach rosti i marchewką paryską w sosie serowym
- Łosoś na grillowanym bakłażanie zapiekany z pomidorkami i mozzarellą podany na ziemniaczkach opiekanych
- Aromatyczny pstrąg serwowany na warzywach z pary
- Pierś z kurczaka grillowana w sosie blue podane z ryżem i szpinakiem
DESERY
- Raffaello lodowe
- Sernik na ciepło z wiśnią
- Kawa mrożona
- Ananas w cieście
- Serek Mascarpone
POLECAMY RÓWNIEŻ BOGATE MENU DLA DZIECI
- Zupka dla Krasnoludka
- Zupka dla Czerwonego Kapturka
- Paluszki rybne z frytkami
- Kotleciki drobiowe z buźkami ziemniaczanymi
- Naleśniki z białym serem